Novinář v popkultuře: Na odstřel

na-odstrelRussel Crowe v roli novináře z Washington Globe nám ukazuje typické prostředí amerických novinářů. V napínavém thrilleru za haldami stohů papírů a poznámek poznáte nejen tohoto slavného amerického herce, ale i Rachel McAdams jako jeho původně nechtěnou, později však oceňovanou, pravou ruku, šéfredaktorku v podání Helen Mirren a další hvězdy hereckého nebe.

Cal McAffrey je pro mnoho lidí přesně tím typem člověka, kterého by si představili, když se řekne „novinář“. Není zrovna upravený, jezdí starým Saabem, žije sám ve svém bytě plném nepořádku (ostatně ani jeho kancelář zrovna nevypadá, že byste hned na první pokus našli, co jste chtěli najít), rád se napije a nedodržuje deadline.

Cal, zkušený reportér deníku Washington Globe, kde pracuje už patnáct let, dostává za úkol napsat článek o vraždě černošského chlapce a poslíčka s pizzou. Postupně však odkrývá velký příběh v hlavní roli s kongresmanem Stephenem Collinsem (Ben Affleck), jeho manželkou (Robin Wright), jeho mrtvou milenkou a společností Pointcorp, která má vydělávat nemalé peníze na terorismu.

Kongresman je ale zároveň reportérovým přítelem od mládí, proto jej kontaktuje s prosbou o pomoc, jakmile veřejnost zjistí, že měl milenku ze své vlastní kanceláře. Je skutečně Collins tak nevinný jak říká? Nevyužívá jen McAffreye, aby zametl stopy? Nebyl to náhodou on, kdo nechal zabít jak svou milenku, tak i další tři nevinné lidi? Na tyto otázky zjistíte odpověď, jakmile se na film podíváte.

KOMENTÁŘE

Přidat komentář