Vine je mrtev! Twitter zadupal populární aplikaci

vineiconMilionová komunita „vinerů“ truchlí. Twitter oznámil ukončení populární služby Vine,  pomocí které lidé sdíleli krátká videa. Zelená ikonka tak brzy zmizí z mnoha zařízení po celém světě.Sedmisekundové klipy byly pro uživatele prostorem ke kreativnímu vyjádření a mnozí dokázali na pár vteřinách vytvořit skutečné divy, které se později staly hitem internetu. Od roku 2013 se miliony lidí díky službě Vine podělilo o své videoklipy, smáli se a rozvíjeli svou kreativitu.

Vine se tak stal obětí dalších úsporných opatření krachujícího Twitteru, který jej v roce 2012 ještě před spuštěním odkoupil za částku 30 milionů dolarů. Mladá sociální síť doplatila na to, nad čím se před čtyřmi lety radovala. Ačkoliv nikdo neupřesnil, proč se tato perspektivní aplikaci uzavírá, uživatelé dostali ujištění, že jejich videa z prostoru internetu nezmizí. „Webovou stránku Vine necháme on-line, protože si myslíme, že je důležité, abyste se i nadále mohli dívat na všechny ty videoklipy, které jste vytvořili,“ stojí v prohlášení.

Gigant v oblasti sociálních sítí – Twitter – se poslední dobou potýká s velkými finančními problémy. Spolu s ukončováním služeb nastalo i propouštění zaměstnanců. Podle informací agentury Bloomberg by se mělo jednat zhruba o 8 % pracovníků, tedy asi 300 osob. I když je komunita švitořivých ptáčků obrovská, hodnota firmy je stále v propadu. Za letošní rok klesly akcie společnosti o celých 40 %. Zájem o koupi upadajícího hnízda projevili například Google,  Disney či Apple, nakonec však všichni od akvizice ustoupili.

Zpráva o ukončení Vine se v mžiku začala šířit internetem. A že se na cizím neštěstí dá vybudovat i vtipná reklama, dokázal známý zábavní server 9gag v následujícím videu.

Přidat komentář