Nový server Seznam zprávy se chce lišit, sází na video

seznam-zpravyZačátkem října spustila internetová společnost Seznam.cz nový zpravodajský server Seznam zprávy, který se zaměřuje především na video. V tom se velmi liší od ostatních, a tak záslužně sklízí úspěch.

Základem celého serveru je videozpravodajství. Každé ráno vítají čtenáře moderátoři Zuzana Hodková nebo Martin Jonáš svým vstupem s názvem Den v 60 vteřinách. Moderátoři se na počítačové obrazovce znovu objeví večer a přinesou tak delší zpravodajský souhrn celého dne. Během dne se server plní aktualitami z tuzemska i celého světa.

„Sázíme na video, rychlé aktuality, silné osobnosti a internetový přístup. Dlouhodobě na naší domovské stránce koncentrujeme to nejlepší z českého internetu. Nyní se tak stává prvním kanálem, na který k přehledu nejdůležitějších informací přinášených serverem Novinky.cz přidáváme vlastní zpravodajství,“ popsal nové zpravodajství ředitel Seznamu Pavel Zima.

Šéfredaktorem je Jakub Unger, bývalý šéfredaktor Aktuálně.cz. Pod sebou má redakci s počtem okolo třiceti známých novinářů, jakým jsou například Jan Cizner, šéfredaktor videozpravodajství, Jindřich Šídlo, který potěší čtenáře svými odlehčenými politickými komentáři nebo Jiří Kubík. To, že jsou Seznam zprávy zaměřené na video, je patrné i z počtu kameramanů. V redakci jich je osm.

Redakce spolupracuje i s jinými časopisy, jako například časopis Forbes, Reportér nebo server Neovlivni.cz, který konkrétně přinese zpravodajské vyšetřování v reálném čase se Sabinou Slonkovou.

Seznam zprávy jsou umístěné v levém horním rohu webové stránky, kde měli lidé přístup k serveru novinky.cz. Ten je nyní pod nimi, a tak jsou zprávy první odkaz, který návštěvníci stránky spatří.

 

Přidat komentář