Volby skončily, na ČT startuje Kosmo

Kosmo Sitkom
Kosmo Sitkom

Pětidílná minisérie z dílny Tomáše Baldýnského, mimo jiné spoluautora sitcomu Comeback, začíná dnes ve 21:30 na ČT1. Autoři slibují nekompromisní satiru a seriál, který se „snaží urazit všechny“.

Seriál se bude odehrávat ve dvou liniích. „Hrdiny té první je čtveřice nekompetentních kosmonautů, kteří se připravují na let ve zchátralém výcvikovém středisku vykradeného kosmického programu a poté putují vesmírem v absurdní raketě spolu s živou slepicí, jejíž účast na vesmírném dobrodružství si vymínil sponzor letu, přední český drůbežář. Hrdiny té druhé jsou ministr školství se svým tajemníkem, kteří let jistí zespodu a zajišťují mu jak politickou podporu, tak naplnění tvrdých podmínek sponzorské smlouvy,“ uvádí ČT.

První tři díly se promítaly v červenci na Filmovém festivalu v Karlových varech. Již tam tvůrci avizovali, že seriál vypustí raději až po volbách. Seriál se totiž strefuje nejen do politických špiček, ale i do diplomatických kruhů. Objevují se Číňané kupující Karlštejn, majitel drůbežárny Hrabiš financující misi do vesmíru či ministr snažící se nenápadně odepsat 5 miliard ze státního rozpočtu, které zmizely z kosmického programu.

„Trochu Zelený Raoul, trochu Červený trpaslík, trochu Jistě, pane ministře, ale zcela stoprocentně Česká republika roku 2016,“ popisují Kosmo jeho tvůrci.

V hlavních rolích se představí Martin Myšička, David Novotný, Jana Plodková, Eva Josefíková, Lenka Krobotová či Martin Dejdar.

 

Přidat komentář