ČT Sport je v novém kabátě od Alice Nellis

ct_sportStanice ČT sport mění svou vizáž. Od včerejška vysílá v nové grafice, která společně s pětadvaceti znělkami vznikla pod režií Alice Nellis. Svým sloganem Žijeme sportem se také snaží přiblížit celé sportovní veřejnosti.

 

 

 

nellisKdyž mě Česká televize s konceptem oslovila, líbilo se mi, že v něm není sport představený jako něco, co dělá jen hrstka vyvolených, ale jako věc, kterou spousta lidí žije, aniž by ji museli nutně provozovat na vrcholové úrovni,” komentovla řežisérka.

Nové znělky, které reprezentují jak masové tak menšinové sporty, zachycují sdílenou lásku ke sportu. Podle Denisy Kollárové, ředitelky marketingu České televize nová grafická výbava představuje nadšení a vášeň pro sport na všech úrovních. „Veřejnoprávní sportovní program tedy symbolicky oslovuje celou sportovní ‚rodinu‘,“ říká Kollárová.

Dalším prvkem nového vizuálu ČT sport jsou také krátké pětivteřinové předěly, které se soustředí na vloženou energii, soustředění a vášeň, které každý sportovec potřebuje při přípravě a tréninku jako cestě k maximálnímu výkonu.

ctsportNová grafika a identifikační znělky vznikly při příležitosti letošního desetiletého výročí programu ČT sport. Nová vizáž má za cíl i zlepšení orientace diváků. „Vyvinuli jsme proto nové navigační prvky, které zvýší přehlednost a orientaci ve vysílání, a to nejen v televizi, ale i na webech ivysílání.cz a ctsport.cz,“ doplňuje art director ČT sport Vojtěch Buchta, který spolu s výtvarníkem Danielem Řehákem a autorem hudby Karlem Havlíčkem za novými koncepty stojí.

Přidat komentář