FTV Prima chystá podzimní vysílání. Diváci se můžou těšit na nové kriminální příběhy, zábavu, ale i nostalgii

mordpartaLetošní podzimní program bude ve znamení tří velkých premiér. Z kriminálního soudku uvede FTV Prima krimi seriál Mordparta, další novinkou bude cyklus mikrokomedií Jetelín a na oblíbenou klasiku známou ze zahraničí naváže česká verze pořadu Pevnost Boyard. Vedle novinek se však bude promítat i jedenáctidílný seriál Chalupáři. „Filmovým přestupem roku“ pak má být navázání spolupráce s režisérem Zdeňkem Troškou,“ uvedl ředitel FTV Prima Marek Singer.

Česká verze oblíbené televizní soutěže Pevnost Boyard bude vůbec poprvé možné sledovat v českém obsazení za účasti českých celebrit. Pořad bude moderovat Libor Bouček a kromě něj diváci uvidí i řadu dalších známých osobností jako Jakuba Koháka, Vandu Hybnerovou, Kateřinu Neumannovou, Jakuba Prachaře, Leonu Machálkovou, Jana Rosáka, Vojtu Kotka a další. „Většina alespoň mých vrstevníků na Pevnosti Boyard vyrůstala a spousta lidí to notoricky zná. A nikdo z nás si nedovedl představit, že bychom tam mohli soutěžit, to byla výsada Francouzů. Myslím, že jak je český národ škodolibý, tak bude rád koukat na to, jak se tam třeba já strašně plácám a odírám a prohrávám všechno, co se dá,“ řekl ČTK Kotek.

Vojtu Kotka budou diváci moci sledovat i v kriminálním seriálu Mordparta, kde se objeví jako detektiv Kája Plíhal, hlavní roli pak ztvární Jiří Bartoška. Děj se bude odehrávat v krajském městě a podle Kotka půjde o „drsnou podívanou“.

Spolupráci se Zdeňkem Troškou navázala FTV Prima při natáčení filmu Strašidla, který bude možné vidět v kině příští rok. „Zkoušíme návrat k oblíbenému žánru s českými herci v rolích strašidel,“ upřesnil Troška.

Další novinkou na televizních obrazovkách bude i kriminální seriál Polda s Davidem Matáskem v hlavní roli. Pokračovat budou tituly Ohnivý kuře a Přístav. K vidění budou i stálice jako Show Jana Krase, Top Star Magazín a publicistický pořad Očima Josefa Klímy. Každotýdenní repertoár však doplní i české a zahraniční filmy. Ke shlédnutí tak budou například populární filmy podle předlohy J.R.R. Tolkiena Hobit: Šmakova dračí poušť a Hobit: Bitva pěti armád.

Společnost FTV Prima v ČR provozuje několik televizních stanic- Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Comedy Central, Loni společnost zvýšila zisk o 48 procent na 298,3 milionu korun. Tržby stouply o sedm procent na 2,8 miliardy Kč. Letos čeká růst zisku nejméně o 15 procent. Prima byla loni druhou nejsledovanější komerční televizí za Novou. Celková průměrná roční sledovanost jejích programů v minulém roce dosáhla téměř 21 procent ve skupině diváků starší 15 let. Vlastníky mateřské společnosti FTV Prima Holding jsou rovným dílem GES Media Europe českého podnikatele Ivana Zacha a švédská MTG Broadcasting.

Přidat komentář