Reportér Filip Horký odpovídá: Jaké vidíte rozdíly v práci pro veřejnoprávní televizi a komerční televizi?

Filip-HorkyFilip Horký, čerstvý držitel Novinářské křepelky, pracoval v letech 2010-2015 pro Českou televizi. První roky působil jako sportovní reportér, poté se stal redaktorem zpravodajství ČT24. V říjnu 2015 se připojil k týmu internetové televize DVTV, kde se věnuje zejména zpravodajství. Podle poroty si ocenění zasloužil hlavně za poctivou novinařinu, nadšení pro práci a inovativní přístup.

Jaké vidíte rozdíly v práci pro veřejnoprávní televizi a komerční televizi?

Rozdíly jsou určitě ve způsobu i zpracování. V DVTV nepoužíváme klasické velké kamery, ale buď fotoaparáty, menší kamery nebo telefony. Rozdíl je i v délce jednotlivých příspěvků. Ve veřejnoprávní televizi velmi často máte buď jen málo prostoru, nebo naopak musíte zaplnit přesně daný časový slot, který není úplně elastický… V porovnání s tím je na internetu doba příspěvku nesmírně plovoucí.
Pokud jde o témata, mám nyní absolutní svobodu výběru. O tom, jestli je ale nakonec zpracujeme, rozhoduje to, jestli si je dokážu obhájit a vyargumentovat, proč bychom je měli udělat. I doba mé práce je teď pružnější. V některých ohledech je lepší, když si většinu věci, které jsou spojené s mou prací, dělám skutečně sám a nemusím čekat na výstupy ostatních.

Přidat komentář