Šarády v Reflexu: Radek Bajgar skončil, nahrazuje ho předchůdce Marek Stoniš

Radek Bajgar
Radek Bajgar, zdroj: mediamania.tyden.cz

Tímto pátkem skončila práce Radka Bajgara na pozici šéfredaktora Reflexu. Po roce působení ho nahradí jeho zástupce a předchůdce Marek Stoniš. Ten vedl časopis od května 2014 do Bajgarova nástupu v únoru minulého roku.

Bajgar pro týdeník pracoval od roku 1990. Už jednou zastával post šéfredaktora, a to před odchodem do televize. Za svou kariéru se podílel na tvorbě pořadů i projektů na Nově i v České televizi, například Na vlastní oči, Ulice a Neviditelní.

I přesto naznačila generální ředitelka Czech News Center Libuše Šmuclerová určitou nespokojenost. „Radek Bajgar je jeden z nejhodnotnějších a nejvýraznějších tvůrců, které Česko v této chvíli má. Za vydavatelský dům CNC mu děkuji za vše, co udělal pro rozvoj časopisu Reflex, který považujeme za naši „vlajkovou loď“ a máme na něj ty nejvyšší nároky. V tuto chvíli však časopis nevyužívá veškerý svůj potenciál a multiplatformní možnosti, které si žádá současná doba. Proto CNC uvolňuje ruce oběma stranám,“ vysvětluje.

Nástupce Marek Stoniš pracuje v Reflexu bez roční přestávky od roku 2008. Předtím působil jako komentátor Lidových novin a MF DNES. Roli šéfredaktora si vyzkoušel už v časopise Instinkt. Stejně jako Bajgar má za sebou i televizní kariéru. Na Nově zastával pozici šéfa zpravodajství a v televizi Barrandov dělal krátce programového ředitele.

Týdeník letos vychází už 27. rokem. Poslední číslo pod vedením Radka Bajgara najdete aktuálně na novinových stáncích. Mezi tituly vydavatelství Czech News Center patří mimo jiné noviny Blesk, Sport, Aha! nebo časopis ABC.

Přidat komentář