Příloha Lidových novin Index jako samostatný magazín

indexIndex LN vycházel téměř rok, od 30. března 2015, jednou měsíčně pouze jako pondělní příloha deníku Lidové noviny (LN), od úterý 15. března 2016 jej však je možné zakoupit samostatně. Cena ekonomického magazínu činí 30 korun, což je o 13 korun více, než stojí titul dohromady s Lidovými novinami.

Zaměření časopisu zůstává ekonomické, podobně jako u nového týdeníku s názvem Faktor S vydavatelství Empresa Media. Ten se na trhu objevil v únoru letošního roku. Index LN vydavatelství Mafra a.s. je tedy o korunu dražší, vychází ale s nižší periodicitou. V porovnání s celosvětově vydávaným magazínem Forbes se však jedná o mnohem levnější a čtenářsky náročnější záležitost.

Vedoucím redakce Indexu se od začátku března stal Jan Januš, který tak ukončil svou činnost v Právu & Justici, další ze stálých pondělních příloh LN. Ve funkci nahradil Jana Klesla, jenž stál loni u zrodu celého konceptu a nyní povede přímo ekonomickou rubriku zmiňovaného deníku.

Jan Januš odkazuje k výpovědi Veselina Vačkova, ředitele redakce LN, kterou uvedl pro webovou stránku mediaguru.cz: „Vzhledem ke kvalitnímu obsahu, zpracování a rozsahu titulu jej chceme nabídnout širšímu okruhu čtenářů. Samostatný prodej titulu Index LN napomůže zvýšení povědomí o tomto kvalitním ekonomickém titulu jak mezi čtenáři, tak i mezi inzertními klienty.“

Přidat komentář