Nová Facebooková aplikace Notify nabídne zprávy vybraných médií

facebookVe Spojených státech spustil provozovatel sociálně sítě Facebook novou aplikaci Notify. Ta bude upozorňovat uživatele Facebooku na telefonech iPhone na nové zprávy v určitých médiích. I z uzamčeného displeje mohou uživatelé odebírat novinky například Fox News, Washington Post nebo CBS Sports.

Tato sociální síť navázala na spolupráci s médii již více než před půl rokem. Produkce zpravodajských služeb se dá využít ve službě Instant Articles, která uveřejňuje obsah zpráv přímo ve zpravodajském kanálu na telefonech.  Mezi první média zapojená do tohoto projektu patří například The New York Times, National Geographic, The Guardian, CBC News nebo Bild. Přístup Facebooku se tedy značně změnil a začal se stávat více a více konzumní stránkou.

Notify tedy včasně upozorní na věci, na které spotřebitelům záleží a které mají rádi, protože oni sami si přímo volí určité kategorie zpráv, na které budou chtít upozornění. Každý má jiné zájmy, ať už se jedná o sport, hudbu, zprávy, filmy, celebrity a další, aplikace Notify umožňuje snadno vyhledat tyto kategorie v celé řadě médií. The Final Score StationFox Sports například poskytuje celé konečné shrnutí hry oblíbených týmů. Je zde také možné sledovat předpovědi počasí z určitých zdrojů, Vogue nabízí přehled nejlépe oblékaných celebrit nebo Daily Meditation meditační cvičení pro každý den. Oznámení je možné jako vždy sdílet s přáteli na Facebooku a pokud uživatel nebude mít čas zrovna zprávu číst, jen ji přesune do složky Saved Notifications.  Do vytvoření Notify projektu se zapojilo celkem zatím 70 partnerů, tak snad nebudou konzumenti kompletně přesycení informacemi, to by pak aplikace nesplnila svůj účel a došlo by k jejímu smazání.

Nový servis zřejmě soutěží se službou Moments, kterou nedávno spustila síť pro zveřejňování krátkých informací a dojmů Twitter. Avšak zatímco Twitter nabízí širokou škálu obsahu, Notify umožňuje specifická témata.

Přidat komentář