Nové vyhledávání Facebooku: Snadné info a citace pro novináře

facebookSociální sítě se stávají čím dál více místem, kde se vyjadřují nejen běžní lidé, ale také přední novináři, odborníci nebo celebrity. Pro vyjádření se nyní nebude muset chodit daleko. Facebook přináší novou funkci, a to vyhledávání veřejných příspěvků podle témat nebo klíčových slov.

Vyhledávání bude probíhat ve všech veřejných příspěvcích, které uživatelé zavěsí na svou „zeď“. Výsledky se budou třídit podle relevance z hlediska místa, popularity nebo okruhu přátel. Facebook tak nabídne přehled vyjádření k danému tématu nebo příspěvky obsahující specifické klíčové slovo. Tato funkce zatím funguje jen v USA, datum rozšíření do zbytku světa ještě není známé.

ovcacek
Příspěvek Jiřího Ovčáčka použitý na Echo24.cz.

 

 

 

 

 

 

Vyjadřování se na sociálních sítích už není jen doménou novinářů. Čím dál více politiků a odborníků se přesouvá právě tam, aby komentovali aktuální dění a nejnovější události. Přestože této oblasti zatím vévodí Twitter v pomyslném čele s Jiřím Ovčáčkem, Facebook nezůstává o mnoho pozadu. Právě nová funkce má vyrovnat síly v konkurečním boji o relevanci na internetu.

kalenda
Příspěvek Daniela Kalendy na lidovky.cz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pravděpodobně nejznámější případ síly sociálních sítí z nedávné doby se týkal Daniela Kalendy (KDU-ČSL). Jeho příspěvek vyvolal mezi veřejností a dokonce i stranou takovou nevoli, že byl donucen odstoupit. Pro média se z toho stala kauza na několik dní, pro sociální dítě důkaz jejich síly. Do budoucna se tak může počítat jak s opatrnějším přístupem, tak s možností širšího vyjadřování politiků. Na Kalendův příspěvek totiž na sociálních sítích reagovali nejen lidé, ale dokonce i straníci sami, včetně Pavla Bělobrádka nebo Pavla Svobody.

svoboda
Příspěvek Pavla Svobody na lidovky.cz.

 

 

 

 

Přidat komentář