ČRo Plus vstupuje naplno do éteru. S Bumbou a Tachecí

čro plusStanice Plus, která doposud vysílala pouze digitálně, se přesune také na velmi krátké vlny. Od 2. listopadu si tak posluchači veřejnoprávní rozhlasové stanice můžou čtyřiadvacet hodin denně dopřát porci analytické publicistiky nejen na internetu nebo prostřednictvím televizoru, ale i na „klasickém“ rozhlasovém přijímači. Už teď se můžou těšit na více programu i nové pořady. „Naším cílem je, aby se počet posluchačů stanice Plus v dohledné době minimálně zdvojnásobil. Odhaduji, že to za pár měsíců může být v denním dosahu více než 60 tisíc posluchačů, v týdenním poslechu přes 100 tisíc posluchačů,“ nastínil šéfredaktor stanice Plus Alexandr Pícha. Proto se do vysílání zařadí také nové pořady – diskusní Kritický klub či pořad o historii Jak to bylo doopravdy. Na vlny analyticky zaměřené veřejnoprávní stanice se přehoupne i dosud na Radiožurnálu vysílaný pořad Šedesát minut.

Čtyři pilíře
tz rozhlasV kampani nového vysílání stanice Plus sází rozhlas především na oblíbené moderátory Barboru Tachecí a Jana Bumbu. Doménou „Pluska“ zůstává publicistika a osvědčené diskusní formáty. Podle programového náměstka René Zavorala posluchačsky oblíbená témata rozhodně nevymizí. „Stavíme na čtyřech pilířích: politika, společnost, byznys a věda,“ podotýká Zavoral.

Vstup stanice Plus na velmi krátké vlny byl jedním z cílů dosavadního generálního ředitele Petera Duhana, který se mu podařilo naplnit. Doposud totiž stanice Plus vysílala pouze v Praze a okolí v dopoledních blocích. Nyní si ji bude moci naladit 60 procent obyvatel.

Přidat komentář