Česká televize připravuje tendr na zajištění iVysílání v hodnotě 15 až 20 milionů

logoctPodle Věštníku veřejných zakázek chystá Česká televize (ČT) nové výběrové řízení na poskytovatele internetového vysílání. Dosud se o službu starala společnost O2, která vyhrála v předchozím tendru s cenou 14,3 milionu korun, nová zakázka má mít hodnotu 15 až 22 milionů.

Konkrétní podmínky zakázky zatím nejsou známé. Předběžné oznámení pouze uvádí, že se jedná o zajištění internetového vysílání, tvorbu záznamů video a audio streamingových dat z živého vysílání, zajištění správy a provozu archivu a poskytnutí dalších služeb souvisejících s internetovým vysíláním.

V rámci iVysílání ČT umožňuje sledování svých stanic, zpravodajských přenosů i pořadů z archivu. Nejsledovanější jsou podle údajů ČT sportovní přenosy a pořady uváděné v hlavních večerních časech. Například během zimních olympijských her v Soči si uživatelé na webu přehráli 36 milionů videí, z dramatické tvorby zaznamenal mimořádný zájem seriál První republika, který na webu sledovalo 100.000 diváků. Za celý loňský rok si uživatelé na webu údajně přehráli přes 200 milionů videí.

Zakázku na roky 2015 a 2016 vyhrála firma O2, která vystřídala firmu Visual Unity.

Zdroj: ČTK

Přidat komentář