Ruské televizní stanice přišly minimálně do konce sezóny o Premier League

Televizní diváci v Rusku se budou muset obejít minimálně do konce aktuální sezóny bez nejlepší evropské fotbalové soutěže. Všech dvacet klubů nejvyšší anglické fotbalové ligy se totiž jednoznačně shodlo na okamžitém ukončení smlouvy s držitelem ruských vysílacích práv kvůli vpádu ruských vojsk na Ukrajinu.

Jednání zástupců klubů s vedením soutěže bylo poměrně rychlé a místo původně plánovaných až čtyř hodin trvalo přibližně pouze čtvrt hodiny. Výsledkem bylo neprodlené vypovězení smlouvy se společností Rambler, kterou vlastní jedna z největších ruských bank Sberbank.

„Premier League a její kluby se dnes jednomyslně dohodly na pozastavení naší dohody s ruským vysílacím partnerem Rambler (Okko Sport) s okamžitou platností a darují 1 milion liber na podporu ukrajinského lidu,“ uvedla liga ve svém oficiálním prohlášení.

Kontrakt v hodnotě okolo šesti milionů liber byl platný do konce této sezóny. Od následujícího ročníku měla převzít vysílací práva pro Rusko společnost Matč TV patřící do holdingu Gazprom, jenž je největším exportérem zemního plynu na světě. O budoucnosti této smlouvy se bude teprve jednat.

Během uplynulého víkendu diváci také mohli zaznamenat solidární heslo Football Stands Together, neboli Fotbal stojí pohromadě, které bylo extra zobrazováno při přenosech ligy po celém světě.

K Premier League se následně přidala i English Footbal League, pod kterou patří nižší anglické profesionální soutěže. Rusové tak nebudou moct sledovat žádná utkání anglických soutěží na stanicích Okko Sport, Footbal TV ani dalších streamovacích kanálech.

Přidat komentář