Co média v týdnu 11/2021 dala

Další týden uběhl a kromě krásného výroku našeho pana premiéra vlastně nic moc nového nepřinesl. Na sněmovní stůl se opět dostalo řešení maturit, a tak jsme se dočkali nových převratných myšlenek jak na maturitu v koronadobě vyzrát. Bohužel lidem přišlo navrhnuté řešení hloupé. Tak panu premiérovi další den taky.

Začneme dnes zlehka s naší milovanou Vlastou. Na menu bude tentokrát svíčková a kromě ní nám týdeník naservíruje i porce, o kterých se nemluví. A pamatujete, jak jsme posledně řešili antidepresiva? Tak těm tento týden odzvonilo. Redakce vyslyšela naše naříkání a do nového čísla přidala i lék na duši. Kam se hrabou respirátory, tohle si musíte koupit.

Na pozitivní vlně však rozhodně nejede tým kolem Erika Taberyho. Ten tento týden přišel mimo jiné se zážitkem z čínských lágrů. Místo krve, potu a slz nám Respekt přinese obavy a slzy. Dále na nás z titulky kouká nějaký nepříjemný ušatý pán, z jehož úst se line ta známá krásná fráze, která drásá nervy více lidem, než by se mohlo zdát. „Čau, lidi,“ říká často jeden mocný muž. Že neuhádnete který?

Královská potopa

Před nedávnem obletěl svět rozhovor Harryho a Megan s Oprah Winfrey, který v divácích spustil nejrůznější emoce. I na tuto událost se tentokrát zaměřilo Echo. Neopomenulo samozřejmě ani ty proklaté maturity a něco o tom, že nám chybí instinkty. Chytají vás z toho temné myšlenky? Nás taky. Snad nás z toho vytáhne psychiatr Radkin Honzák a jeho povídání o naději. To je totiž pomalu to jediné, co nám zbývá.

Zase Švejk?

V minulém týdnu ho řešil Respekt, tak dneska Reflex. Nejpřekládanější český román slaví stovku a u této příležitosti se můžeme na patnácti stranách dočíst o skutečných postavách i o autorovi. Tak kdyby vás už to v domácí karanténě nebavilo, můžete si zkrátit čas fenomenálním výkonem Rudolfa Hrušínského. A až to skončí, můžete si zahrát hru. A přečíst zbytek týdeníku.

Přidat komentář