8. březen 2011 – začátek vysílaní Prima love

Prima love dnes slaví narozeniny. Komerční stanice začala vysílat přesně před deseti lety na Mezinárodní den žen.

Prima love byla v pořadí druhým tematickým kanálem, který společnost FTV Prima spustila. Jak už název napovídá, kanál svým zaměřením cílí hlavně na ženy a dívky, program tvoří zejména zahraniční romantické seriály. Dámskému publiku přináší například Plastickou chirurgii s.r.o. nebo dramatické příhody z kanadského ranče Heartland. Večery se nesou převážně ve znamení romantických filmů německé produkce.

V minulosti stanice nabídla i premiérové vysílání erotické reality show Hotel Paradise, která vyvolala velké kontroverze a od diváků schytala vlnu negativních reakcí. Své místo si ve vysílání našly i reprízy původních seriálů Primy.

V posledních třech letech Prima love zaznamenává postupný růst sledovanosti. Vůbec nejsledovanějším pořadem v historii vysílání se stal snímek Proud smrti, který si v červenci 2018 nenechalo ujít 212 tisíc diváků.

Stanice také každoročně pořádá běžecký závod Prima Run pro zamilované páry. Od roku 2017 se k němu přidala akce Love Day. Den plný zábavy a odpočinku, který láká na svůj kulturní program do pražských Havlíčkových sadů. Prima love je také hlavní tváří charitativního pochodu proti rakovině prsu.

I dnešní den si mohou diváci tradičně užít ve znamení romantiky. Prima love v podvečer nabídne další díly úspěšného tureckého seriálu Zasněná láska. Na večer si pro diváky přichystala film Láska v New Yorku od Katie Fforde. Mnoho dalších snímků nabízí také online archiv.

Přidat komentář