Co média v týdnu 10/2020 dala

Tento týden budou jisto jistě vládnout titulním stranám pouze dvě témata. Koronavirus a volby na Slovensku. Ha! Omyl! COVID-19 sice vybrané týdeníky neopominuly, ale kolorit témat je více než bohatý.  Jo a na Slováky se stejně vybodly.

Týdeník Echo titulkem naznačuje pokračování kasovního trháku z Hollywoodu nebo fotkou příchod nejpřísnějšího rapového alba Wu-Tang Clanu. Rozšířená edice Migrační krize vol. 2 ale trošku zakrývá pravděpodobně nejužitečnější tutoriál týdne: „Může si Česko vyrobit atomovou bombu?“ Že by nová rubrika Ládi Hrušky?

Reflex na koronu nezapomněl, byť v opačném gardu. Vyzývá lidi, aby všechny italské těstoviny i čínskou rýži (všichni cítíme tu ironii) zavřeli do toho nově vybudovaného atomového krytu na horší časy. Není přece důvod panikařit, to se stejně hodí jenom našim politikům. No a pak je tu fotka Zemana, který se trochu podobá Hardymu z Temného rytíře. To asi jen tak, aby se na něj nezapomnělo, protože už jsme od něj dlouho neslyšeli žádný kontroverzní bonmot. Snad není v karanténě.

Epidemiologa nepřestává překvapovat nový virus. Respekt ukázal, že clickbait funguje i v tištěném vydání.  A aby nebylo těch „dobrých zpráv“ málo, můžeme si počíst o spontánních potratech. O něco veselejší bude asi povídání o režisérovi Jiřím Havelkovi. Jeho obličej by na obálce ale asi moc neprodával, proto si ho musí na schůzi Vlastníků odhlasovat Tereza Voříšková a Klára Melíšková, které však ilustrátor přidal pár let navíc. Stáří vpřed!

Český Jason Momoa s vařečkou místo trojzubce zase povypráví o tom, jak královně Alžbětě kazil dietu. A zatímco si budeme zbytkem časopisu Týden utírat sliny, můžeme se s kamarády pohádat jestli se líp žije v Praze, nebo v té ostré zatáčce na Vídeň.

Na titulce Eura vidíme typický úsek české dálnice. Cedule s nápisem „Musíme to opravit,“ kterých je na dálnici víc než aut, chytře operuje s heslem „Musíte to zaplatit.“ Euro tak naráží na pochybné zakázky Ředitelství silnic a dálnic a pomáhá si i hláškou z Jáchyme, hoď ho do stroje! „Nemusí pršet…“
Bohužel, na D1 by nešlapal ani známý automobil z filmu. Holt, mosaz.

A nakonec jako vždy pozitivní Vlasta. Ta poradí jak se poprat se splínem. Když nepomůže ani pletení, přijdou na řadu nejhezčí vikingové. Když ani ti, tak zase řepa a kedluben. A kdyby ani kořenová zelenina, tak si můžete zoufat s Esterkou Geislerovou, která i ve svých šestatřiceti letech očividně prochází pubertou.

Přidat komentář