Co média v týdnu 43/2019 dala

Jak už to tak bývá, i tento týden byl lehce předvídatelný. Turecko a zase Turecko. Ale máme tu i pár rad do života. Pokud odmítnete ozdravný pobyt pro zdravé, můžete si počíst o tom, jak má vypadat správná poslední vůle. Nebo se snad přejídáte z ekologické krize? Nevadí! Vlasta vás zase naučí hubnout bez diet. 

Reflex si už na titulní straně utahuje z rekondičního pobytu naprosto zdravého prezidenta Zemana v Ústřední vojenské nemocnici. Zároveň si pokládá jednoduchou otázku: Co bude následovat? V první řadě 28. říjen, který nám odtajní, zda Zemanovu bolest otupily minerály nebo párkrát destilované ovoce.

Zajímavé téma si vybral Týden. Ten radí, jak správně napsat závěť před odchodem na onen svět. Až tedy budete s notářem sepisovat svá poslední přání, nezapomeňte se podívat do vypracovaných poznámek! Budou se hodit, abyste se náhodou po smrti nemuseli hádat s bližními, komu jste odkázali těch posledních pár korun, co vám ještě zbylo.

Euro se rozhodlo komentovat střet dvou světových mediálních fenoménů. Ekologická panika a ekologický nezájem se dostali do vzájemného sporu. Co nás ohrožuje víc? Mír skrývající se za ostnatými dráty, nebo touha po moci skrytá za ušlechtilé úmysly? Je to vlastně jedno. Stejně jsme všichni jenom Gretardovaní Greténi.

Nemůžete do Turecka? Turecko dorazí k vám

Respekt se zase věnuje světové politice, tedy válečné invazi Turecka do Sýrie. Americká armáda si vypálila rybník a odtáhla za oceán. Bude se prosazovat nová moc a okolní státy se slétnou jako supi na mršinu.

Z jiného úhlu pohledu na duel Turků a Kurdů nahlíží Echo. V reportáži z místa činu se zaměřuje na napadenou stranu. A zatímco kolegyně Lenka Klicperová a Markéta Kutilová zpovídají místní občany, prchají bojovníci Islámského státu vesele ze zajetí.

Ať nekončíme tak pesimisticky, Vlasta opět nabízí pár rad jak zhubnout. Tentokráte se zaměřila na ženy po čtyřicítce. Najdeme tu i možné aktivity v penzi. Přeplavat kanál La Manche zní lákavě, no ne? Titulní stranu v podzimním duchu pak zdobí Jana Krausová. Z jejího zářivého chrupu by měl radost nejeden dentista. 



Přidat komentář