Český rozhlas vyslal do světa svůj vlastní podcastový kanál. Zpravodajský podcast Vinohradská 12 si získává první posluchače

Český rozhlas má za sebou první měsíc vysílání nového zpravodajského formátu. Zhruba půlhodinové podcasty vychází pravidelně každý všední den v ranních hodinách a nabízí náhled do nejdůležitějších témat, která hýbou společností. 

Během jednotlivých dílů se hosté spolu s moderátorkou Lenkou Kabrhelovou zabývají do hloubky vybranými tématy a uvádí je posluchači do srozumitelných souvislostí. Vytvořením tohoto se chce rozhlas dostat do povědomí jako stále se modernizující veřejnoprávní médium, které sleduje aktuální trendy v okolních státech i mimo Evropu.

Zpravodajský cyklus se neustále zrychluje, ocitáme se zahlcení přílivem titulků a jmen, zejména na sociálních sítích a v online prostředí se střídají zprávy a nové události tempem, ve kterém se lidé začínají ztrácet. Chceme nabídnout možnost, jak zůstat v obraze a neztratit se v záplavě nových informací,“uvedl šéfredaktor zpravodajského serveru iROZHLAS.cz Radek Kedroň.

Zájemci o tuto novou formu vysílání mohou posluchači najít na všech podcastových čtečkách, aplikaci Spotify a webu iROZHLAS.cz.

Přidat komentář