Co média v týdnu 11/2018 dala

Navzdory očekávání se žádný z týdeníků v tomto týdnu neodvolal vtipnou karikaturou proti útočnému inauguračnímu projevu prezidenta, který proběhl minulý čtvrtek ve Vladislavském sále. Na titulní straně Reflexu se ovšem objevila fotka J. X. Doležala s „prášky na štěstí“ a heslem „Češi na práškách“. Článek uvnitř sice poukazuje na závislost našich spoluobčanů na lécích proti úzkosti, ovšem odkaz to může být vzhledem k momentálnímu dění v politice zavádějící.

Vážnější téma má na své titulní straně i Respekt. Italský mafián, který přemýšlí nad něčím odstraněním je stále aktuální a odkazy na reportáže uvnitř svědčí o tom, že toto číslo je zajímavými tématy nabité. Kromě krize na Slovensku se týdeník zabývá i odpovědí Miloši Zemanovi na jeho inaugurační projev.

Echo pro změnu odkazuje na neustále probíhající demonstrace, při nichž se lidé mimo jiné vymezují proti našemu premiérovi v demisi, poutá na zpodobnění Velké francouzské revoluce a lidu na barikádách. Podobně útočnou titulku má i Týden, který se ale zabývá tématem naprosto odlišným, a tím jsou předmanželské smlouvy. Instinkt nám potom představuje, jak manipulovat s lidmi. Téma zdánlivě neškodné, ale… neskončíme nakonec přeci jenom na těch barikádách?

Přidat komentář