Twitter po deseti letech navýšil limit znaků v příspěvcích

Charakteristická vlastnost Twitteru, která všechny jeho uživatele nutila ke stručnosti a věcnosti, prošla zásadní změnou. Sociální síť se po měsíci a půl testování rozhodla, že zdvojnásobí maximální délku tweetu. Limit se tedy zvedl ze 140 znaků na 280.

Testování nového limitu probíhalo od poloviny září a Twitter sám uvedl, že navýšení počtu znaků vedlo uživatele k častějšímu přidávání příspěvků. Obavy, že popularita Twitteru klesne, zmizely po prvních testovacích týdnech. Twitter na svém blogu uvedl, že pouze 1 % uživatelů testovací skupiny využilo novou maximální délku, při předchozím limitu se číslo pohybovalo okolo 9 %.

Nový počet, změněný poprvé od jeho spuštění roku 2007, se ale nedotkne všech uživatelů. Změna se netýká Japonska, Číny a Koreje, které díky znakovému systému jazyka dokáží vyjádřit více myšlenek i v nižším limitu.

Twitter má v současnosti 330 milionů aktivních uživatelů. „Zajímalo nás, jak na změnu budou lidé reagovat a jestli se naše úvodní stránky zaplní tweety v plném rozsahu 280 znaků. K tomu ale nedošlo,“ uvedla Aliza Rosen, produktová manažerka Twitteru. „V prvních testovacích dnech uživatelé tweetovali častěji a s vyšším počtem znaků než 140, ale jen málo z nich se dotklo stropu. Frekvence přidávání příspěvků se brzy vrátila do normy.“

Rosenová v oficiálním vyjádření dále uvedla, že ke změně došlo díky impulzu, který po mnoho let vysílaly samotní uživatelé. „Uživatelé, kteří se zúčastnili testování, uvádějí, že s nárůstem limitu se zvedla i jejich schopnost sebevyjádření,“ doplnila.

Přidat komentář