#Advent 11: Žurnalistův sen aneb jak ušetřit za balicí papír

Jak udělat hned dvojnásobnou radost novinářům? Zabalíte jim dary do jejich denního chleba, šustícího, voňavého, totiž do novin. Nespornou výhodou je finanční úspora, též matičce přírodě se bude lépe dýchat. Prim zde hraje fantazie, z uměleckých technik se přímo nabízí koláž.Cituji z románu Předehra k Duně: Corrinové: „Pravý dar není jen předmět sám; je to důkaz porozumění a vztahu, odraz osobnosti jak dárce, tak obdarovaného.“ Zde se vykresluje nehmotný význam našeho počínání, balíme-li dárky do tiskovin. Ukazuje se, že dotyčná osoba je k nám připoutána jistým vztahem, kde dáváme najevo povědomí o vlastnostech obdarovaného, jenž nám není lhostejný.

Nabízí se totiž samozřejmě možnost spojit balící výtisk novin s osobou obdarovaného. Například zabalit jeho dárek do strany s rozhovorem, o kterém si myslíte, že by ho mohl zajímat. Nebo zkusit nějakou legrácku a vtipně či ironicky zkombinovat obsah dárku a jeho balením. Jen pozor, pořád jsou Vánoce, ne všechny strany a fotografie vytvoří tu pravou sváteční atmosféru.

Nasnadě je otázka, zda by neměli radost jen a pouze novináři. Nebudou nadšeni jen platonici, poetové? Představujete si ty zklamané tváře ostatních? A jak by vypadala vaše reakce?

Přidat komentář