ParlamentniListy.cz

ParlamentniListy.cz je internetový diskusní, zpravodajský a komentátorský portál, který byl založen v roce 2008. Nepřímo navazuje na tištěnou verzi, která vycházela od roku 2003 jako měsíčník. Od roku 2003 byla jeho vydavatelem společnost Caneton s. r. o., v letech 2005–2007 R.E.M. Brand, 2008–2010 Grand Princ. V roce 2010 odkoupila Listy společnost Our Media, jejímž polovičním vlastníkem je podnikatel a senátor Ivo Valenta.

Portál je rozdělen na redakční a politickou sekci. Autory článků a komentářů jsou často právě političtí představitelé. Parlamentní listy jsou pravidelně citovány jako původní zdroj informací a mnohá významná média reagují na impulsy vzešlé z tohoto webu. Uveřejňují často i kontroverzní texty z různých stran politického spektra, často i texty tendenční a nezakládající se na pravdě.

Parlamentní listy se řadí podle studie think-thanku Evropské hodnoty k nejvýznamnějším dezinformačním médiím v České republice. V roce 2014 se umístily na třetím místě Anticeny ankety Křišťálová Lupa za porušování principů seriózní žurnalistiky.

« Back to Glossary Index