Není toho už moc? Aneb jak se nám televizní průmysl neustále rozrůstá, řešení hledají i sportovní fanoušci

Streamovací služby se zdají být v dnešní době poměrně běžnou součástí téměř každé domácnosti. Ale doba, kdy jste na Netflixu našli téměř všechno, je pryč. A díky obrovské konkurenci divák mnohdy neví, jakou službu či kanál si vybrat. Dilema, který soubor kanálů si předplatit, řeší i sportovní fanoušci. Možností je moc. Otázkou je, co si zvolit.

Streamovací přenice o diváky pokračují. Pokud jste si mysleli, že spuštěním Disney+ či transformací HBO Go na HBO Max streamovací války utichnou, byli jste na omylu. Jenom první kvartál letošního roku představil mnoho změn. Televizní skupina Prima představila novou streamovací službu Prima+. Jestli bude konkurenceschopná dominantnímu Voyu, nám ukáže budoucnost. Ze zahraničí k nám v únoru dorazila další mezinárodní služba placeného videa. Jmenuje se SkyShowtime. Ta byla zpočátku představená jen skandinávským zemím – Norsku, Dánsku, Švédsku a Finsku. Služba mimo nespočet filmů a seriálů nabízí například i kultovní snímek Top Gun.

Do jedné společnosti se v květnu spojí Discovery+ s HBO Max. Dohodly se na společném názvu Max. Platforma nicméně bude nejprve dostupná jen ve Spojených státech. V Česku se jí pravděpodobně dočkáme až následující rok.

Rozepře na našem území probíhají i mezi sportovními kanály. Především mezi ČT Sport a O2 TV. Od loňského srpna těmto korporacím nově konkuruje Canal+. Nový vyzyvatel nabízí přenosy nejprestižnější fotbalové soutěže Premier League. Souboj mezi těmito kanály probíhá nyní v souvislosti o zisk práv nejvyšších českých soutěží jak ve fotbale, tak i hokeji. Nedávno však Canal+ dal najevo, že o českou extraligu dále zájem nemá, vyjádřil se pro ČTK viceprezident společnosti Ladislav Řeháček. Kdo práva o českou fotbalovou ligu vyhraje, ukážou následující měsíce. Zatímco ale ČT Sport nabízí dlouholetou tradici (hokej) a O2 TV inovativní nápady (fotbal a hokej), Canalu+ schází zkušenosti.

Pole působnosti rozšířila už dříve i Nova Sport. Ta v srpnu 2021 doplnila repertoár svých programů o další dva. Tehdy přibyly Nova Sport 3 a 4. Obě se zaměřují na vysílání fotbalových soutěží a lig.

Streamovací služby přes obrovskou výhodu v tom, že najdeme řadu filmů, seriálů či pořadů na jednom místě, nalezneme i zádrhel. Problém těchto služeb je v tom, že trpí nekonzistencí obsahu. Série, která byla dříve například na Amazon Prime Video, automaticky neznamená, že tam bude i v tento moment. Seriály se přeskupují sem a tam – práva putují ze služby na službu a to řadu diváků od služby, kterou si dříve předpláceli odrazuje. Divák chce mít od služby jistotu, že seriál, který zhlíží, bude v jejich repertoáru například i za měsíc.

Přidat komentář