Co média v týdnu 15/2020 dala

Jarek Soukup nás zklamal. Týden, náš nejoblíbenější časopis na glosování, si dal pauzu. Nezbývá než se kouknout na zoubek těm ostatním, které se zase vrátily ke koroně, ale tentokrát z hlediska ekonomiky. Akorát Vlasta nezklamala a přinese i veledůležité rady jak se doma nesežrat zaživa.

„Kdy přežití přestává mít smysl? Jaká je cena života?“ Echo se pro tentokrát zaměřilo na téměř Hamletovské otázky. Kvůli odpovědím na tato filozoficko-etická dilemata by člověk na pokraji bankrotu hned utratil padesát korun za vydání.

Ani Euro nezapomíná a v podobném duchu soucítí s podnikateli, které zničila současná koronakrize. Ti se pak „zbavují svých zaměstnanců.“ Podle mafiánsky a depresivně vyhlížející titulky jen doufáme, že boty nejsou papírové a „zbavovat se“ znamená propouštět.

Respekt v podstatě mluví o tom samém, jen to nazval hezky poeticky: Vir v peněžence. Myslí však i na soudržnost celého vydání. Nejdřív totiž v unikátní reportáži popíše průběh nemoci u nejtěžších pacientů a pak jim zkusí navrhnout alternativní léčivé metody jako je třeba týden ve voliéře s cvrlikajícími ptáky. Kuchař na obálce už pak jen dodá recepty na roušky z řízků v trojobalu, vepřo-rouško-zelo anebo tradiční čínskou pochoutku BATbouillon.

Podle Reflexu to vypadá, že si Zdeněk Svěrák zase otevře Hodinu zpěvu. To by byla pozitivní zpráva, kdyby prvním hostem nebyla malá Alenka Schillerová. I její zpěv by mohl být silnou zbraní na likvidaci malý podnikatelů.

Na titulce Vlasty se zase opravdová zpěvačka Petra Černocká diví, že ještě stále zpívá. V této době nás asi překvapují i divnější věci. Každopádně se časopis věnuje důležitému tématu, na které všechny týdeníky zapomínají: Jak se nezbláznit a nerozvést v karanténě. Ale nemusíte číst celé vydání, řešení je hned na obálce. Nová prsa? Ne. Nová prsa!

Přidat komentář