Český rozhlas spustil nový zpravodajský podcast

Posluchači Českého rozhlasu (ČRo) mají od včerejška možnost naladit si první původní zpravodajský podcast s názvem Vinohradská 12, nově dostupný i v rámci Spotify.

Vedení ČRo se tak rozhodlo reagovat na stále oblíbenější trend vybírat a pouštět si jen ty zprávy, o které má posluchač zájem. Nově to bude kromě klasických podcastových čtečkách a zpravodajských webech možné i přes streamovací službu Spotify.

„Nabízíme lidem novou službu tak, aby odpovídala současným zahraničním trendům v distribuci i výrobě audio obsahu. Podcasty se těší stále rostoucí oblibě nejen v USA, ale také ve Velké Británii nebo ve Švédsku. Společně s kolegy ze zahraničních médií pracujeme na vývoji nových audio formátů, které udávají tón v moderní produkci obsahu, jedním z výstupů je právě Vinohradská 12, podobný typ obsahu zatím na českém trhu nikdo nenabízí,“ uvedl René Zavoral, generální ředitel ČRo.

Systém nového podcastu je postavený na zveřejnění jednoho, hlavního zpravodajského tématu dne společně s odpovídajícím kontextem. Ten by měl během zhruba 20 minut pomoci posluchači se v dané problematice dostatečně zorientovat a pochopit ji.

Přidat komentář