Hudební měsíčník Rock&Pop se začal zaměřovat zvlášť na zahraniční a tuzemskou scénu

RAP-titulka-2016-01-both
Titulní strany lednového čísla časopisu Rock&Pop.

Lednové vydání českého hudebního časopisu Rock&Pop je první, které je rozdělené zvlášť na tuzemskou a zahraniční hudební scénu. Důvodem je podle redakce stále se rozšiřující záběr na kapely a interprety u nás a na Slovensku, ale i přidružení se k mediální komunitě Slušnej Kanál, pod kterou spadá i televizní stanice Slušnej Kanál TV.

V praxi se rozdělení časopisu projevilo tak, že měsíčník obsahuje dvě titulní strany. Jedna jeho část se věnuje české hudební scéně, v polovině časopisu je text obrácený vzhůru nohama a druhá část se věnuje scéně zahraniční. Časopis se navíc zařadil do mediální komunity Slušnej Kanál, která se snaží podporovat mladé a začínající talenty na tuzemské scéně. Spadá pod ní i progresivní rocková televize Slušnej Kanál TV. Mezi její moderátory patří například Pavel Anděl a Martin Zeller, kteří oba dříve působili v hudebních pořadech na České televizi.Rock & Pop

Hudební měsíčník Rock&Pop loni oslavil 25 let své existence. Jeho první číslo vyšlo 8. května 1990 v nákladu 120 000 výtisků u vydavatelství Lidové noviny. Prvním šéfredaktorem byl hudební publicista Jiří Černý. V současné době měsíčník vychází pod vydavatelstvím One&One Company a průměrný náklad časopisu se pohybuje kolem 17 000 tištěných výtisků.

V roce 2015 ovšem časopis kvůli neshodám s majitelem značky a ředitelem vydavatelské společnosti One&One Company Pavlem Schusterem opustila téměř celá redakce v čele s šéfredaktorem Vojtěchem Lindnaurem a založili konkurenční hudební časopis Rock&All. Šéfredaktorkou měsíčníku Rock&Pop je v současné době Martina Jablonovská.

Přidat komentář