24. října 1993 – První vysílání Frekvence 1

Rádio, které se zpočátku prezentovalo jako ,,kopretinové rádio“ vysílá již 26 let. Vysílání bylo odvážné poměrem mluveného slova a písniček.

Před spuštěním oficiálního vysílání běžela na jeho vlnách pouze smyčka písniček. Vysílání s moderovanými vstupy spustilo rádio až později. Do rádia na začátku přispívali komici Miloslav Šimek, Oldřich Kaiser a Jiří Lábus. Halina Pawlowská přispívala do programu svým pořadem o horoskopech. Tato slavná jména zaručila Frekvenci 1 rychlý start.

Dnes rádio vysílá v ,,mainstremovém“ formátu a jeho pokrytí je celostátní. Frekvence 1 dlouhodobě patří mezi nejposlechovější rádia v republice s možností poslechu online na svých webových stránkách.

Rádio ze začátku vysílalo některé pořady, které se věnovaly médiím, nebo je moderovali známí novináři, například pořad Ondřej Neff na Frekvenci 1 aneb jak to vidí Neviditelný pes, Titulní strana s Laďkou Něrgešovou, atd. Pořad Press klub má své pravidelné vysílání i dnes, ze začátku byl moderátor Václav Moravec.

V roce 2018 rádio koupila investiční společnost Czech Media Invest, která patří Danielu Křetínskému. Miliardář koupil Frekvenci 1 společně s Evropou 2 a dalšími méně známými rádii za téměř 2 miliardy korun.

foto: https://m.actve.net/frekvence1/edee/news/2015/10/frekvence-1-archivni.jpg

foto: https://m.actve.net/frekvence1/edee/clanky/19295/f1-lofo-vzpominka.jpg

foto na disku, frekkvence 1 archivní a logo

ten pořad se přímo jmenuje Ondřej neff…

Přidat komentář