O2 sport bude vysílat extraligové zápasy Sparty, Liberce a nejspíš i Třince

Kindernay Na úterní tiskové konferenci oznámila televize O2 koupi práv na zápasy hokejové extraligy dvou týmů – Sparty a Liberce. U Třince se o této možnosti vyjednává. Po svém srpnovém vstupu na český trh, kdy O2 Sport získala práva na vysílání a možnost první volby zápasů fotbalové Synot ligy, tak dělá další výrazný krok. Mimo získání práv na hokejová utkání také plánuje spustit nové samostatné kanály.

Je jisté, že od sezóny 2018/19 mohou fanoušci sportu vidět zápasy domácí hokejové Sparty a Liberce jen na placeném kanálu. „Podařilo se nám podepsat spolupráci v současnosti s nejlepšími hokejovými týmy u nás,“ pochvaloval si na tiskové konferenci ředitel O2 sport Marek Kindernay.

Ke změně došlo kvůli tomu, že těmto klubům nelíbilo rovnoměrně rozdělování zisků z vysílání, které nebralo v potaz popularitu jednotlivých týmů, a každý z nich tak dostal za sezónu 8 miliónů. „Finance plynoucí z vysílacích práv nedosahují takové úrovně, které bychom si představovali,“ řekl viceprezident libereckého klubu Lukáš Přinda. „Jsme rádi, že O2 sport přinese nové impulzy a pohledy na hokej, jako je multidimeze a magazíny, které budou mezi zápasy. Doufám, že je to krok, který v dalších letech svede další kluby k jednání, které českou extraligu dostane co nejvýše,“ vyjádřil se zástupce druhého klubu Petr Bříza.

Do roku 2018 měla uzavřenou smlouvu s kluby BPA, což je sportovní marketingová společnost. „BPA tuto myšlenku vnímá jako aktivitu dvou klubů se spojovacím prvkem vlastnické struktury shodné s O2 TV,“ reagovala v tiskovém prohlášení předsedkyně představenstva BPA Jana Obermajerová.

Tento krok nenašel moc pochopení a spokojenosti u sportovní veřejnosti, která to hned dala najevo prostřednictvím sociálních sítí:

Ředitel O2 sport Marek Kindernay přitom navíc naznačil, že by nemuselo skončit jen u dvou, respektive tří extraligových klubů. „Bylo by pro nás zajímavé, kdyby celá extraliga byla na placeném kanále. I pro soutěž by to byl finanční přínos,“ doplnil Kindernay v rozhovoru pro server iDNES.cz.

Kromě hokejových zápasů získala O2 práva také na tenisové zápasy žen na okruhu WTA v následujících třech letech. Za tu dobu odvysílá více než 2000 zápasů v rámci 54 turnajů.

O2 plánuje zavést nové značky – O2 TV TenisO2 TV Hokej  O2 TV Fotbal. Do těchto nových projektů plánuje společnost patřící podnikateli Petru Kellnerovi investovat téměř miliardu korun.

K nespokojenosti odběratelů O2 \sport však nebude od příští sezóny možnost vidět zápasy anglické Premier league. Práva na vysílání jedné z nejlepších soutěží světa koupila stanice Digi sport.

Digitální televizi O2 TV v současné době využívá více než 200 tisíc domácností.

Přidat komentář